Постійно зростаючі вимоги суспільства до влади вимагають пошуку сучасних механізмів розв’язання суперечностей між приватним та суспільним інтересами, громадським та державним баченнями, індивідуальними та управлінськими підходами до вирішення соціально-економічних, політичних, етнічних, суспільних проблем. 

Відповідно до положень Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні та законодавчих актів, що розкривають механізм її реалізації, передбачається збільшення повноважень громад та органів місцевого самоврядування, акцентування уваги на їх відповідальності за соціально-економічний розвиток територій. У цих умовах пошук джерел та можливостей розвитку є життєво необхідним для існування та якісної життєдіяльності громад. Одним із джерел розвитку є залучені інвестиції. Цей фінансовий ресурс може бути використаний за наявності двох умов: існування громадських організацій та розробки ними проектів, що можуть бути запропоновані донорським організаціям. Отже, проектний менеджмент стає вкрай актуальною складовою діяльності органів місцевого самоврядування, що у новому форматі вимушені будуть підвищити ефективність та результативність своєї роботи, нести відповідальність перед громадою за якість суспільного життя на відповідній території.

Основними завданнями курсу «Управління проектами в державному управлінні» є засвоєння майбутніми державними службовцями певних компетенцій щодо створення соціальних проектів та їх управлінням, застосування здобутих знань при виконанні практичних завдань (розробка проектів) та наукових робіт.

Програмні результати навчання:

  • здатність визначати актуальність, основні принципи, етапи розробки соціальних проектів на загальнонаціональному, регіональному та місцевому рівнях;

  • уміти налагоджувати комунікацію між громадянами та органами державної влади та місцевого самоврядування;

  • розуміти та використовувати технології вироблення, прийняття та реалізації управлінських рішень