Під час дистанційного навчання студентів ІІІ курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» вивчення дисципліни «Країнознавство» має на меті формування наукових знань про країни світу на основі комплексного країнознавчого дослідження, удосконалення вмінь та навичок аналізувати різні аспекти життя країн світу в контексті їхньої участі в міжнародних відносинах.

Основними завданнями вивчення дисципліни є засвоєння теоретичних знань з навчальної дисципліни згідно з комплексною країнознавчою характеристикою, а також оволодіння вміннями та навичками аналізу поточних процесів, виявлення проблем та перспектив розвитку країн світу, їхньої зовнішньої політики та участі в міжнародних відносинах.

Зокрема, студенти мають знати щодо країн – об’єктів вивчення: головні особливості природно-ресурсного потенціалу, населення, історичного розвитку, політичної системи, економіки, зовнішньої політики та участі в міжнародних відносинах. Необхідні вміння: аналізувати щодо окремих країн їхнє географічне положення, природні умови та ресурси, екологічну ситуацію, демографічну ситуацію, найважливіші етапи історичного розвитку, політичний устрій, стан розвитку господарства та його окремих галузей, провідні напрями зовнішньої політики та участь у міжнародних відносинах; виявляти головні проблеми та перспективи розвитку країн світу.

Крім опанування запропонованого викладачем лекційного матеріалу, необхідне вивчення матеріалу підручників та навчальних посібників, а також різноманітних джерел країнознавчої інформації: енциклопедій, довідників, статистичних збірників, наукових монографій та статей, науково-популярної літератури тощо. Доцільним є також використання інформації з мережі Internet.