Методика викладання управлінських дисциплін у вищій школі є складною науково-практичною системою роботи. Вона ґрунтується на класичних та інноваційних підходах до навчально-пізнавальної діяльності студентів і постійно вдосконалюється під впливом економічних та соціальних процесів в Україні.

Процес навчання висококваліфікованих магістрів з управління бізнесом обов’язково повинен включати формування знань та навичок викладача, педагога, методиста, психолога, які б сприяли в цілому підготовці фахівців із синтезованими знаннями та вміннями, адекватними кваліфікаційним вимогам.

 З огляду на специфіку цільової групи – магістри з менеджменту – навчання за цією дисципліною має яскраво виражений практичний характер, основою якого є формування і відпрацювання навичок спілкування, групової динаміки, технологічний тренінг процесу.

Мета вивчення дисципліни “Методика викладання менеджменту”: формування у магістрів системи знань та одержання практичних навичок з викладання управлінських дисциплін, створення умов для забезпечення прагнень до знань.

Основні завдання курсу:

·        ознайомлення студентів із категорійним апаратом в сфері освіти;

·        оволодіння навичками педагогічної майстерності;

·        ознайомлення з технологією навчання;

·        оволодіння методикою проведення лекційних та практичних занять;

·        засвоєння сучасних технологій навчання;

·        набуття навичок з організації самостійної роботи студентів при вивченні менеджменту;

·        ознайомлення студентів з технологією інформаційного забезпечення викладання менеджменту.