Метою курсу “Державна соціальна політика” є ознайомлення студентів з основними поняттями, поглиблене вивчення теоретичних засад і практичних механізмів реалізації державної політики соціального забезпечення та соціальної підтримки населення як на загальнонаціональному, так і на регіональному та місцевому рівнях, шляхів їхньої оптимізації.

Компетентності та програмні результати навчання: 

- Здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми у сфері публічного управління та адміністрування або у процесі навчання, що передбачає застосування теорій та наукових методів відповідної галузі і характеризується комплексністю та невизначеністю умов. 

- Здатність вчитися та оволодівати сучасними знаннями. 

- Здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні. 

- Здатність бути критичним і самокритичним. 

- Здатність до адаптації та дії в новій ситуації. 

- Здатність працювати в команді.

- Здатність планувати та управляти часом. 

- Вміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми. 

- Здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел.

- Здатність забезпечувати належний рівень вироблення та використання управлінських продуктів, послуг чи процесів

Посилання на сайт, де розміщена робоча навчальна програма: http://maup.com.ua/assets/files/publ-adm/rnp/rnp-derzhavna-soc-politika-2019-bakalavr.pdf