Метою вивчення дисципліни є: засвоєння студентами теоретичних знань у сфері корпоративного права та набуття практичних навичок для вирішення конкретних юридичних ситуацій.

Статус дисципліни: обов’язкова дисципліна професійної підготовки.

Компетентності та програмні результати навчання з дисципліни «Адміністративне право»:

· Дослідницька здатність: формулювати (роблячи презентації або представляючи звіти) нові гіпотези та наукові задачі в галузі адміністрування, вибирати належні напрями і відповідні методи для їх розв’язання, беручи до уваги наявні ресурси. Володіння методологією, технологіями та методами наукового дослідження, різними напрямами та інструментами аналітичної діяльності.

· Знання основних філософських методологічних підходів. Вміння застосовувати знання з філософії для пошуку методів і методології розв’язання конкретно-наукових задач. Вміння прогнозувати на основі філософських знань розвиток сучасної науки, можливий розвиток суспільних процесів.

· Управлінські та лідерські здатності: знання та навички організації роботи команд, аналітичних центрів та підрозділів.

· Розуміння змісту основних етапів діяльності у сфері управлінської діяльності: підготовка, діагноз, планування дій, впровадження. Володіння формами та методами організації та проведення консалтингу в діяльності підприємств, установ та організацій. Вміння здійснювати консультування працівників та керівників органів державної влади з питань державного управління, їх розвитку та реформування.

· Володіння політичним, соціально-економічним, соціологічним та правовим знанням та його транскрипціями щодо сучасного українського суспільства.

· Володіння знанням щодо стану, проблем, тенденцій розвитку системи управлінської діяльності.

· Здатність до організації та проведення аналізу соціально-економічної, політичної інформації у сфері управлінської діяльності. Здатність здійснювати інформаційно-аналітичний супровід розробки та прийняття управлінських рішень.

· Володіння стратегічним плануванням: розробка стратегічних документів, стратегій розвитку, планів, програм для вирішення проблем управлінської діяльності.

· Здатність до проектуальної діяльності: здатність до підготовки та реалізації інноваційних проектів, володіння проектним менеджментом.

· Здатність до аналітичної діяльності: здатність до підготовки документів за результатами аналітичної діяльності: звітів, аналітичних записок, прес-релізів тощо.

· Вміння здійснювати експертну оцінку ситуацій, нормативно-правових документів, проектів державного управління у сфері адміністрування.

Предметом вивчення навчальної дисципліни є наукові погляди, нормативно-правові акти, практика їх застосування щодо регулювання адміністративних правовідносин.